Letné osvieženie s cereálnym nápojom INKA
Máte radi nápoj Piña colada, no nie stále máte náladu aj na spoločnosť? My vám preto prinášame vynikajúci recept na tento nápoj, ktorý si od dnes môžete vychutnať aj v pohodlí domova. Napríklad na letnej teraske. Primiešali sme aj jednu špeciálnu cereálnu bombu, ktorá dokonalú chuť nápoja iba podčiarkne.
Ingrediencie
Na kocky ľadu potrebujeme:
- 1 šálku vody
- 5 čajových lyžičiek cereálnej zmesi INKA
- formu na ľadové kocky
Ingrediencie na Piña coladu:
- kocky ľadu
- 500 ml kokosového mlieka
- 150 g ananásu v náleve (5 koliesok)
- 6 g strúhaného kokosu
- ananásový džús (5 – 6 čajových lyžičiek)
- 2 čajové lyžičky medu
Postup
Na prípravu kociek ľadu potrebujeme uvarený silný cereálny nápoj INKA. Vychladenú cereálnu zmes nalejeme do foriem na ľadové kocky a dáme zamraziť.
Kolieska ananásu necháme odkvapkať a nakrájame ich na malé kúsky. Strúhaný kokos opražíme na suchej panvici do zlatista a necháme vychladnúť. Do mixéra nalejeme kokosové mlieko a vložíme vyrobené ľadové kocky z cereálneho nápoja INKA. Všetko spolu rozmixujeme, pridáme nakrájaný ananás, opražený kokos a 2 čajové lyžičky medu. Dobre premixujeme a nalejeme do pohárov. Vrchnú časť môžeme posypať drvenými ľadovými kockami a kokosom.
Na zdravie!
Text:PR